У Одесі сталася масова бійка за участі чоловіків у формі: у ТЦК пояснили ситуацію

У Одесі сталася масова бійка за участі чоловіків у формі: у ТЦК пояснили ситуацію

Бійка в Аркадії: участь військових у сутичці заперечили

У вечері 24 травня в курортному районі Одеси, Аркадії, відбулася масова бійка. Згідно з відео, які поширювалися у соцмережах, на них можна було побачити чоловіків у військовій формі. Однак, місцевий військкомат заперечив участь своїх працівників у цій бійці. В заяві Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки заявлено, що слова про участь військових ТЦК у сутичці є фейками та маніпуляціями, спрямованими на паніку та зрив комплектування Збройних сил.

Військкомат також заперечує присутність військовослужбовців під час масової сутички, що сталася між цивільними. Командування Одеського обласного ТЦК та СП засуджує будь-які прояви насильства і наголошує на важливості єдності та відповідальності у цей надскладний для нашої країни час, зазначається в заяві.

За даними Одеської поліції, пентери між компаніями незнайомців виникли при словесній суперечці і переросли в бійку. П'ять учасників бійки притягнули до адміністративної відповідальності. Протоколи були складені за дрібне хуліганство та появу в громадському місці у стані сп'яніння. Однак, причину сварки не вдалося пояснити.

Крім того, у Одесі також сталася бійка між двома чоловіками, які вже знайомі і разом відпочивали. Проте, по дорозі додому вони посварилися й почали битися. Також їм склали протоколи за дрібне хуліганство.

Правоохоронці також виявили 18 порушників комендантської години в прибережній зоні відпочинку міста. З метою недопущення подібних порушень у майбутньому поліція провела профілактичні бесіди з усіма учасниками подій.

Подібна ситуація, коли військові потрапляють у конфлікти, відбулася нещодавно і у Мукачеві Закарпатської області, де місцеві роми побили військового. У цьому випадку в поліцію ніякі заяви про подію не надійшли, але правоохоронці самостійно зареєстрували подію та проводять перевірку.

Також варто відзначити конфлікт, що стався у київському метро, коли чоловік напав на хлопця через його нестандартний зовнішній вигляд.

Читайте також: