У Парижі блискавка влучила в літак, який летів над Ейфелевою вежею (фото)

Аварійний літак біля Ейфелевої вежі
Аварійний літак біля Ейфелевої вежі

У Парижі літак влучив блискавкою над Ейфелевою вежею

12 травня під час сильної грози в Парижі літак, який пролітав над Ейфелевою вежею, отримав удар блискавки. Про це повідомляє BFMTV.

Інтернет-користувач показав у соціальній мережі X фото, на якому видно, як удар блискавки розірвав навпіл літак у небі.

Експерти зауважують, що цей інцидент не становить загрози для безпеки пасажирів та пілотів. Літаки мають сертифікати на стійкість до блискавок, тому металевий корпус літака захищає пасажирів від потенційної небезпеки.

За даними Météo France, минула неділя стала найбільш грозовим днем у Франції в 2024 році. Було зафіксовано понад 21 900 спалахів блискавок по всій країні. Грози супроводжувалися сильними дощами, градом та повенями. В околицях Парижа випав потужний град, а деякі регіони на півночі країни зазнали підтоплення.

Раніше в Канаді літак також отримав удар блискавки. Її зареєстрував пілот-початківець Ітан Вест. Після удару літак успішно приземлився у Лондоні, а перевірка показала, що ним не було пошкоджено. За даними Національної метеорологічної служби США, блискавка вдаряє в пасажирські літаки раз-два на рік.

Також коротко повідомлялося, що в Бельгії літак врізався в автомобіль під час посадки і обидва транспортні засоби загорілися.

Читайте також:

  • В Індонезії футболіста вбила блискавка під час гри (відео)
  • Компанія Boeing повідомляє про проблеми через санкції проти РФ

Читайте також