У ПФУ нагадали, як пенсіонеру оформити довідку про доходи онлайн

ПФУ перейшло на онлайн-оформлення довідок про доходи
ПФУ перейшло на онлайн-оформлення довідок про доходи

Щоб отримати довідку про доходи, пенсіонерам більше не потрібно відвідувати відділення Пенсійного фонду особисто. Цю можливість надають сайт Пенсійного фонду України та портал Дія.

На сайті Пенсійного фонду потрібно увійти в особистий кабінет за допомогою електронного підпису (КЕП), знайти розділ "Комунікації з ПФУ" та обрати "Запит на отримання електронних документів". Потім треба обрати "Довідка про доходи пенсіонера" і заповнити форму, вказавши період, за який потрібна довідка, та дати дозвіл на обробку особистих даних. Після надіслання запиту слід чекати на результат у розділі "Мої звернення". Варто зазначити, що оформлення довідки через портал Дія триває швидше.

На порталі Дія потрібно авторизуватися в особистому кабінеті за допомогою електронного підпису або BankID. У меню "Послуги" треба обрати "Довідка про доходи пенсіонера". Якщо немає відомостей у реєстрі застрахованих осіб, послуга буде недоступною. Тут також треба перевірити коректність даних, вказати період, за який потрібно отримати довідку, та надіслати запит.

Пенсіонерам також залишається можливість отримати довідку про доходи пенсіонера (ОК-5) у відділенні Пенсійного фонду.

Нагадаємо, що пенсіонери отримають доплати до Дня Незалежності.

Читайте також