У полоні ХАМАСу можуть бути українці - дипломат

Українські дипломати на переговорах з ХАМАСом
Українські дипломати на переговорах з ХАМАСом

Є інформація від ізраїльської сторони, що можуть бути у полоні бойовики ХАМАСу громадяни України, але це поки що не підтверджена інформація, про що сказав український посол в Ізраїлі Євген Корнійчук. За його словами, невідомо про місцеперебування кількох людей. Він прохав не робити фурор і наголосив, що ця інформація, ймовірно, відповідає дійсності.

Українські дипломати співпрацюють з ізраїльською поліцією для розшуку громадян України. Вони застосовують різні методи, включаючи пошук за ДНК та відбитками пальців. Корнійчук зазначив, що не очікується значне збільшення кількості загиблих.

Загалом у нападах ХАМАСу загинули семеро громадян України, з них лише одна особа мала лише український паспорт, решта мали ізраїльське громадянство, оскільки постійно проживали в Ізраїлі. Корнійчук зауважив, що це не принижує їх права як громадян України, але наголосив, що більшість загиблих були місцеві мешканці.

Ці напади призвели до смерті, поранень та заручництва тисяч людей, що включають іноземних громадян та осіб з подвійним громадянством з 23 країн. Журналісти отримали інформацію про громадян інших держав, які постраждали в атаках на територію Ізраїлю.

Усього семеро громадян України загинули в Ізраїлі. Дев'ять громадян отримали поранення, а девʼятеро вважаються зниклими без вісті.

Читайте також