В Секторі Гази заблоковані українці: президент назвав кількість

В Секторі Гази заблоковані українці: президент назвав кількість

Зараз близько 260 українців знаходяться в Секторі Гази. Президент України Володимир Зеленський повідомив про те, що українські дипломати, розвідка і сили безпеки працюють над евакуацією цих людей. Він також зазначив, що виїзд з Сектора Гази заблокований для громадян всіх країн, але уряд України співпрацює з партнерами для забезпечення евакуації українських громадян.

До Румунії вже вивезли понад 200 українців, головним чином жінок і дітей, і плануються нові рейси. Президент закликав всіх українців, які можуть знадобитися допомога, звертатися до українських дипломатичних представництв за кордоном.

Серед тисяч людей, які стали жертвами терористичних атак ХАМАСу останніми днями, є громадяни з 23 країн і особи з подвійним громадянством. Журналісти зібрали інформацію про громадян з іноземних країн, які постраждали в результаті нападів на Ізраїль.

Загалом, в Ізраїлі загинули сім українських громадян, дев'ять отримали поранення, а ще дев'ять – зникли безвісти. Поки немає підтвердження того, що громадяни України перебувають у полоні бойовиків ХАМАСу, хоча посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук зазначив, що цю інформацію треба ще підтвердити.

Читайте також: