У Польщі обурені дорогими авто та відпочинком українських біженців, - міністр

У Польщі обурені дорогими авто та відпочинком українських біженців
У Польщі обурені дорогими авто та відпочинком українських біженців

У Польщі викликало обурення серед громадян утримування українцями елітних готелів та володіння дорогими автомобілями. Про це заявив голова Міністерства оборони Владислав Косиняк-Камиш у своєму інтерв'ю Interia.

Коментуючи пропозицію міністра закордонних справ Владислава Сікорського про позбавлення соціальних пільг українських чоловіків призовного віку, Косиняк-Камиш зазначив, що таким чином можна спонукати чоловіків повернутися до України. Але ці заходи мають бути спільними для всієї Європи, а не тільки для Польщі.

"Тоді в польських роботодавців стало би хвилювання, коли б Польща прийняла таке рішення, українські громадяни поїхали б до Німеччини або Італії. Тому рішення, про яке заговорив міністр Сікорський, повинно мати європейський масштаб", - заявив Косиняк-Камиш.

Також глава Міністерства оборони зазначив, що полякам не подобається, коли українці у Польщі припускаються розкішного способу життя в умовах війни в Україні і допомоги, яку надають поляки.

"Насамперед, наше суспільство дуже обурює той факт, що молоді хлопці з України їздять на найкращих автомобілях і проводять вихідні в готелях п'ятизіркового рівня. Це є несправедливим по відношенню до поляків, які вносять внесок у охорону здоров'я, освіту, постачання зброї та іншу допомогу", - заявив Косиняк-Камиш.

Крім того, Косиняк-Камиш розповів, що Польща готує 25 тисяч українських солдатів, але хотіла б розширити програму навчання для українських добровольців, які проживають у Польщі.

Раніше Польща призупинила право на надання притулку.

Читайте також