У Польщі українці зможуть отримати гроші на дітей: як працює програма Aktywny rodzic

У Польщі програма Aktywny rodzic
У Польщі програма Aktywny rodzic

Українці в Польщі отримають нові соціальні виплати

Українські біженці, які перебувають у Польщі, зможуть отримувати нові соціальні виплати на дітей. Величина цих виплат буде становити 1500 злотих на одну дитину та 1900 злотих на дитину з інвалідністю.

Для отримання виплат необхідно мати статус UKR і протягом 365 днів безперервно перебувати на території Польщі. Ця програма призначена для сімей з дітьми, які були змушені покинути Україну через війну.

Виплати у Польщі

Також програма передбачає допомогу для працюючих батьків, батьків, які доглядають дитину вдома, а також оплату послуг щодо догляду за дітьми до трьох років.

Таким чином, українські біженці, які прибули до Польщі після вторгнення, можуть отримати підтримку на оплату яслів, дитячих клубів, послуг нянь та іншого догляду за дітьми до трьох років. У разі складнощів з наданням дитини в дитячий садок, фінансова підтримка може бути продовжена до закінчення навчального року, у якому дитині виповниться чотири роки.

Виплати складатимуть 1500 злотих на місяць на одну дитину та 1900 злотих на місяць на дитину з інвалідністю. Ця допомога доступна громадянам України, які прибули до Польщі після 24 лютого 2022 року.

Для отримання виплат необхідно мати статус UKR та безперервно перебувати на території Польщі протягом 365 днів на момент подання заяви.

Детальні інструкції щодо подання заявки на ці виплати будуть розміщені на офіційних веб-сайтах польського уряду та місцевих адміністрацій. Важливо регулярно перевіряти ці ресурси, щоб бути в курсі останніх новин і вказівок та вчасно оформити заявку на отримання підтримки.

Читайте також:

  • У Польщі можна подати заяву на енергетичний ваучер

Читайте також