У повітряному бою загинув один із найкращих українських льотчиків: подробиці

У Вінниці відбулися похорони льотчика Владислава Рикова. Він був пілотом Су-25 у 299-й бригаді та взяв участь у багатьох бойових діях проти російського вторгнення. Він отримав 385 вильотів і отримав орден "За мужність". Він загинув 7 лютого під час виконання військового завдання. У нього залишилося жити ще 30 років. Він залишився без дружини та маленької донечки.

Владислав став одним з найкращих пілотів Су-25 і був великим прикладом для своїх товаришів і жахом для ворога. Командування Повітряних Сил ЗСУ опублікувало спогади про нього.

Коли Владу було шість, його намагались вбити. Хлопця врятував правоохоронець Юрій Покусаєв. Загинули всі - молодший брат Влада, його мати, колега Юрія. Місцеві реаніматологи були налаштовані скептично. Та Влад вижив!

У свої 28 років Влад стикався із загрозами щодня. Його намагались вбити в різних областях України. Російські винищувачі та система ППО не змогли йому завдати шкоди. Влад впевнено випалював окупантів та їх техніку.

Це був звичайний бойовий день. Ранок 7 лютого. Звичайне завдання. Влад потиснув руку. Виліт... Жити йому залишалось 17 хвилин. Насправді, ти ніколи цього не відчуваєш... Війна забирає найцінніше саме в той момент, коли ти спокійний, коли думаєш, що це звичайний політ...

Влад загинув через ракету Р-37, яку окупанти давно не використовували. Його командир вважає це помстою за попередні бої. Влад мріяв про сучасні літаки, які зможуть краще захистити Україну та перемогти ворога.

Влад залишився без дружини та доньки. Його командир обіцяє підтримувати їх.

Ми домовились, що я, якщо загине хтось з нас, буду дбати про його родину. Влад дуже любив своїх дівчат. Він орендував квартиру неподалік підрозділу і часто їх мітив. Тепер я відповідаю за них. Треба дотримуватись обіцянки...

Владиславу Рикову присвоїли посмертно звання полковника. Його поховали на Алеї Слави у Вінниці, місті, де він мріяв оселитись після перемоги. Раніше повідомлялося, що загинув ще один пілот, 23-річний Владислав Залістовський.