У Раді озвучили позицію щодо зниження мобілізаційного віку до 50 років

Графічне зображення про зниження мобілізаційного віку до 50 років
Графічне зображення про зниження мобілізаційного віку до 50 років

Питання щодо мобілізації в Україні є досі актуальним у зв'язку з війною, що триває. Член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін повідомив про позицію Генерального штабу Збройних сил України з цього питання. Наразі не розглядається можливість зниження верхнього кордону призовного віку з 60 до 50 років. Це пов'язано зі складністю ситуації, зокрема з демографічною ситуацією в країні. Виключення осіб середнього та старшого віку з мобілізаційного ресурсу може призвести до нестачі особового складу у тилових та допоміжних частинах.

Офіційна позиція Генштабу залишається незмінною, незважаючи на окремі висловлювання представників Міністерства оборони та Генштабу на користь зниження вікового порогу. Наразі не передбачається внесення змін у цьому питанні.

Також варто відзначити петицію на сайті президента України, яка закликає до зниження мобілізаційного віку до 50 років. Петиція набрала достатню кількість голосів для розгляду та очікує на реагування Володимира Зеленського. Раніше в Раді було вирішено щодо мобілізації обмежено придатних до 25 років.

Читайте також