У Раді порушують питання щодо зниження віку мобілізації до 18-20 років

Міноборони обговорює зниження віку мобілізації
Міноборони обговорює зниження віку мобілізації

Дискусії у Верховній Раді стосовно зниження мобілізаційного віку до 18-20 років

У Верховній Раді України тривають дискусії про можливе зниження мобілізаційного віку молодих людей до 18-20 років. Про це заявив народний депутат Роман Костенко, який є секретарем Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Він зазначив, що хоча офіційно профільний комітет ще не розглядав це питання, але серед депутатів вже йдуть обговорення.

Депутат зазначив, що в багатьох країнах світу призов починається з 18 років, і в Україні відсутність захисників до 25 років є найбільшим дивом. Костенко висловив свою позицію, що країна повинна закликати і комплектувати молодих людей від 20 років для боротьби за Україну.

"У нас не вистачає людей, у нас не вистачає саме таких молодих людей... Моя позиція така: нехай не з 18, а з 20 років ми повинні закликати, комплектувати і разом боротися за нашу країну", - підкреслив Костенко.

Також депутат звернув увагу на парадокс в українському законодавстві, де з 21 року громадянам дозволено балотуватися на посаду депутата і приймати складні управлінські рішення, але воювати можна лише з 25 років. Костенко запропонував переглянути існуючі норми і зробити їх більш послідовними.

Варто зазначити, що у Верховній Раді раніше була висловлена інша позиція щодо зниження мобілізаційного віку - до 50 років.

Читайте також