У Раді відреагували на масові рейди ТЦК: скільки мобілізованих потрапить на фронт

Рада розглядає наслідки масових рейдів ТЦК
Рада розглядає наслідки масових рейдів ТЦК

Українські війська постійно потребують поповнення, оскільки не всі мобілізовані військовослужбовці потрапляють на лінію фронту. Цю інформацію повідомив народний депутат Олександр Федієнко.

За словами депутата, командири звертаються до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за поповненням підрозділів, але не отримують достатньо військовослужбовців. Тому центри комплектування та соціальної підтримки проводять мобілізаційні рейди у громадські місця.

Федієнко закликав військове керівництво більше інформувати громадян про стан на війні та необхідність поповнення військових формувань. Депутат також зауважив, що необхідно доукомплектувати тилові кадри Збройних сил України.

За його словами, близько 10% мобілізованих військовослужбовців не потрапляють на фронтову лінію. У армії не вистачає різних спеціалістів, наприклад, електриків і водіїв.

Федієнко також зазначив, що мобілізація продовжується, але інформацію про її результати вважає обмежено доступною.

Нагадаємо, що останнім часом в Україні проводяться мобілізаційні перевірки в різних громадських місцях, що супроводжуються затриманнями та конфліктами.

Читайте також