У Раді зареєстровано законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС

У Верховній Раді України сьогодні, 17 листопада, зареєстрували законопроект, який спрямований на впровадження європейського законодавства щодо роумінгу. Про це інформується на сайті Верховної Ради.

Цей законопроект дозволить українському законодавству наблизитися до законодавства Європейського Союзу згідно з угодою про асоціацію. Це створить можливості для практичної інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС через введення внутрішнього ринку у сфері послуг роумінгу та приєднання до єдиної роумінгової зони "Роумінг як вдома".

Українці отримають змогу використовувати свої домашні тарифи на мобільний зв'язок на території країн-членів ЄС, не платячи додатково за послуги роумінгу. За свій час відвідування України громадяни ЄС також матимуть ті ж самі права. Це сприятиме вільному руху громадян України та ЄС в межах спільної роумінгової зони.

Раніше було повідомлено, що сім українських та 22 європейські мобільні оператори погодили продовження скасування роумінгової плати для українців на 12 місяців.