У РФ посилюють переслідування мігрантів, щоб змусити воювати проти України, - розвідка Британії

Переслідування мігрантів в РФ
Переслідування мігрантів в РФ

Розвідка Великобританії стверджує, що у Росії спеціально посилюють переслідування мігрантів з метою залучення їх до військової служби.

Це зазначено в новому звіті розвідки Міністерства оборони Великобританії.

За словами британських розвідників, 31 липня Російська Державна Дума схвалила законопроект, згідно з яким природжене громадянство може бути позбавлене у натузалізованих громадян, якщо вони не зареєструються в армії.

Британські розвідники вбачають, що після прийняття цього закону результати військового призову будуть обмежені. Однак, згідно з російськими ЗМІ, правоохоронні органи вже активно переслідують мігрантів з метою залучення їх до служби в армії. Новий закон надає додаткові інструменти для юридичного примусу мігрантів, що призводить до посилення антимігрантських настроїв у суспільстві.

Розвідка Великобританії відзначає, що такі настрої та риторика помітно посилилися з початку повномасштабного вторгнення Росії до України. Аналітики вважають, що це є частиною зусиль Кремля створити додаткові джерела легітимності уряду на фоні значного втрати людей та зниження рівня життя в країні.

Отже, нове законодавство та зростання тиску на мігрантів розглядаються як спроба російського уряду знайти додаткові ресурси для ведення війни та одночасно відволікти увагу населення від внутрішніх проблем, перекладаючи відповідальність на мігрантів.

Зазначимо, давніше в Американському Інституті вивчення війни повідомляли, що у Росії мігрантів голодують, щоб змусити їх підписати військові контракти.

Читайте також