У Росії чоловіки, які вшанували пам’ять Навального, отримали повістки

У Санкт-Петербурзі 6 людям, які поклали квіти до меморіалу Навальному, вручили повістки у військкомат

Шістьом жителям Санкт-Петербурга, яких раніше заарештували на кілька діб за покладання квітів до меморіалу Олексію Навальному, вручили повістки у військкомат. Про це повідомляє "Север.Реалии".

Повідомляється, що повістки також видали людям, які не прописані в Петербурзі, але приїхали в місто для того, щоб вшанувати пам'ять Навального.

Загалом у місті за покладання квітів до меморіалу засудили майже двісті росіян, переважну більшість із них заарештували на строк від однієї до чотирнадцяти діб. У протоколах поліцейські здебільшого писали, що затримані "блокували дорогу випадковим перехожим".

Більше 350 людей затримали на акціях пам'яті Навального у Росії

Після звістки про смерть Навального в багатьох містах Росії почалися акції пам'яті політика. Найчастіше люди покладали квіти до стихійних меморіалів, часом влаштовували пікети. На акціях пам'яті, за підрахунками правозахисного проєкту "ОВД-Инфо", силовики затримали понад 350 людей. Найбільше затриманих у Санкт-Петербурзі - щонайменше 110, а у Москві за два дні заарештували понад 40 росіян.

Навальний помер, вбивства і звернення до Путіна

Нагадаємо, пресслужба управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявила, що Олексій Навальний помер. Згодом команда Навального підтвердила його смерть і заявила, що це було вбивство. Володимир Зеленський заявив, що опозиціонера вбив Путін.

Дружина Навального Юлія записала відеозвернення, в якому розповіла, що знає причину, через яку російський диктатор Путін вбив свого опонента. Згодом мати Навального записала звернення до Путіна.

Тираж газети з фото Навального вилучили з продажу

У Москві з продажу вилучили весь тираж газети "Співрозмовник", на обкладинці якої була фотографія Олексія Навального. У вилученому з продажу номері було надруковано матеріал про смерть Навального в колонії, а також коментарі відомих громадських діячів, журналістів та правозахисників, які висловили свою думку щодо смерті політика.

Читайте також: 

  • Смерть Навального перед виборами. Чому російський диктатор боявся опозиціонера
  • Смерть Навального. Як відреагував світ?
  • Мережа несподівано відреагувала на смерть Навального
  • Кого вбив Путін?
  • Хто скористається смертю Навального?