У Росії другий регіон почав платити за вербування родичів та друзів на війну

Оплата за вербування родичів та друзів
Оплата за вербування родичів та друзів

Мешканцям Ярославської області у Росії пропонують 100 тис. рублів за кожного людину, яку вони вмовлять піти на війну проти України. Про це повідомив губернатор області Михайло Євраєв.

«Винагорода поширюється на всіх, хто залучає добровольців у військкомати або адміністрації регіону для укладання контракту з Міноборони», – сказав він.

Раніше залучення добровольців оцінювалося в 30 тис. рублів, але цю суму збільшено після того, як в Татарстані стали платити 100 тис. рублів за вербування на війну проти України.

Також в Татарстані провели телемарафон «Вступай в армію перемоги», учасники якого кожні 10 хвилин закликали укладати контракт у республіці та отримувати 1,5 млн рублів або вмовляти піти на війну іншого і заробити 100 тис. рублів.

Вербувати дозволяється всім росіянам віком від 18 років, за винятком засуджених і підслідних. Гроші вербувальник отримає після зарахування новобранця до військової частини.

Російська Федерація старається збільшити чисельність окупаційного контингенту в Україні і розпочала глобальну кампанію із вербування громадян інших держав.

Читайте також