У Росії придумали, як змусити мігрантів йти на війну проти України

У Росії придумали, як змусити мігрантів йти на війну проти України

За словами Олександра Бастрикіна, Росія розглядає можливість використання мігрантів у війні проти України. Якщо громадяни РФ відмовляться виконувати свій військовий обов'язок, то їм загрожує позбавлення громадянства. Цю інформацію повідомив Голова Слідчого комітету РФ.

На жаль, вербування мігрантів для участі у військових діях не є новиною. Інтерес до них проявляють не тільки чоловіки, але й жінки з різних країн, зокрема з Киргизстану та Центральної Азії. Російські органи пропонують їм заробітну плату за роботу кухарями та медсестрами на окупованих територіях України та на лінії фронту.

  • У жовтні 2022 року юристка Валентина Чупик повідомила про факт підкладання контрактів для участі у війні в міграційному центрі "Сахарове" у Москві.

Мігрантам, які недавно отримали громадянство РФ, вручають повістки. Приклади цього були зафіксовані в Красноярському краї та Нижньогородській області, де було видано військові повістки мігрантам, які не мають обліку в військкоматах і мають російське громадянство.

Читайте також: