У Росії прорвало велику дамбу: що відомо

Прорвало велику дамбу: наслідки природної катастрофи
Прорвало велику дамбу: наслідки природної катастрофи

При планових роботах на Алтаї сталася аварія з проривом дамби. Про це повідомлено з місцевого управління МНС.

Повідомляється, що під час планового зниження рівня води на каскаді озер, що знаходяться за 9 кілометрів на південний захід від села Шелаболіха, сталася руйнівна діяльність дороги через "перелив води". Поки немає інформації про підтоплені будинки або приватні земельні ділянки.

«Дамби, які багато років зберігали воду на Зеркальних озерах, хочащто всі зусилля щодо їх підсилення, сьогодні не змирилися з великим обсягом води, яка накопичилася в цьому дощовому літі. І, як наслідок, уся вода вилилася в русло річки, яка поділяє Шелаболіху. Наразі дорога, яка з'єднує обидві частини села, зруйнована», - заявив голова Шелаболіхинського району Олександр Шушунов.

Село Шелаболіха знаходиться в Алтайському краї, на заході від Барнаула. Це адміністративний центр Шелаболіхинського району, який був заснований у 1911 році. За останніми даними, населення села становить близько 3,4 тисячі осіб.

В квітні на річці Урал стався раптовий підйом рівня води, що призвело до підтоплення десятків будинків і пошкодження дамби у двох місцях. Адміністрація міста Орськ оголосила режим надзвичайної ситуації.

Наприклад, вночі 6 серпня через прорив дамби у місті Дальнереченськ Приморського краю було створено пункт тимчасового розміщення для постраждалих від повені у місцевій школі.

Раніше було відомо, що мешканці Челябінської області, які постраждали від прориву дамби та підтоплення, скаржилися, що їх змушують розв'язувати проблему з відкачуванням води самостійно.

Читайте також