У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані за «дискредитацію армії»

Священника оштрафували на Кубані за "дискредитацію" російських військових

Суд на Кубані наклав штраф у розмірі 150 тис. рублів на 86-річного священника Віктора Пивоварова в кримінальній справі про "дискредитацію" російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ "Медиазона".

Порушення справи проти священника стало пов'язано з його текстом "Відповідь на питання, яке хвилює всіх сьогодні: що є ця війна?", в якому було написано: "Підірвана Каховська гідростанція забрала безліч життів і зробила затопленням неродючою майже всю Херсонську область. Творці цього вищого зла духом повністю уподібнюються сатані".

У фрагментах з вироку Пивоварову йдеться, що, за словами архієпископа, Росія не має права оголошувати українців ворогами, вторгатися на територію України та забирати землі, що їй належать. На засіданні Пивоваров не визнав провини.

Згідно з вироком, метою священника було підривання гідності та авторитету Збройних сил Російської Федерації в очах інших осіб. Один з доказів висновок експерта, який зазначав, що "тексти підсудного у проповіді містять негативну оцінку дій" російських військових.

Сам священник повідомив про своє кримінальне переслідування вже в грудні 2023 року. В жовтні правоохоронці провели обшук у його келії на території храму в Слов'янську-на-Кубані та відвезли його на допит.

Раніше у березні Пивоварова вже оштрафували за адміністративним протоколом за "дискредитацію" армії через проповідь.

Також варто згадати, що священники Російської православної церкви провели релігійний обряд над Курганською областю, щоб захистити регіон від паводка. Відео цього обряду потрапило в мережу. Також всім священикам надіслали лист з наказом щодня читати молитву "про перемогу російської зброї" у війні проти України, яку РФ називає "СВО".

Патріарх Кирило в свою чергу оголосив, що Росія тепер буде рятувати всю планету від фашизму, а також спробував виправдати дії президента Росії Володимира Путіна війною проти України.