У Росії виникли проблеми з «Калібрами»: що змінилось

Росія має проблеми з ракетами "Калібр"

Російська Федерація стикається з проблемами щодо використання крилатих ракет "Калібр". Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат. За його словами, використання цих ракет зменшилося після удачних ударів Збройних сил по Криму, який тимчасово анексували російські війська.

Під час останнього ракетного удару, російські війська випустили лише дві ракети "Калібр", які були знищені силами протиповітряної оборони (ППО). Під час попереднього обстрілу України, ворог випустив три такі ракети.

Речник Повітряних сил пояснив, що проблеми у російських військах можуть бути пов'язані з логістикою, у зв'язку з ударами українських Збройних сил по Криму. Він зазначив, що "Калібри" перевозяться та заряджаються з бази, що розташована в Севастополі, але черноморський флот Росії відійшов далі до бази Новоросійська.

Юрій Ігнат підкреслив, що під час обстрілів України, російські війська використовують широкий спектр різних типів ракет. Тому удари називають комбінованими, оскільки вони здійснюються з різних напрямків та з різних носіїв.

Раніше речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що з початку року російські загарбники здійснили кілька масованих ракетних ударів по Україні за допомогою ракет "Калібр". Але це фактично незвичайна ситуація, оскільки росіяни випустили по три такі ракети двічі.

Під час одного з ударів, російські війська використали надводний ракетоносій, а під час іншого - підводний ракетоносій. Силовики неочікувано вивели підводний ракетоносій до пускових рубежів під час атаки, щоб здивувати протиповітряну оборону.