У Росії заарештовано начальника бронетанкової служби

Начальник бронетанкової служби Росії утримується під вартою
Начальник бронетанкової служби Росії утримується під вартою

Начальник бронетанкової служби Центрального військового округу був заарештований Кремлем 18 вересня за підозрою в отриманні великого хабара. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Слідчий комітет Росії оголосив про відкриття справи проти начальника бронетанкової служби Дениса Путілова, якому ставлять звинувачення в отриманні хабара на суму 10 мільйонів рублів ($107 тис.) в обмін на укладання контрактів на ремонт і обслуговування військової техніки для підприємця на ім'я Чудінов.

Аналітики відзначають, що у Центральному військовому окрузі розташована 90-та танкова дивізія Росії, і ймовірно, Путілов був залучений до нагляду за ремонтом і обслуговуванням танків та іншої бронетехніки, яку використовує дивізія у бойових діях в Україні.

ISW зазначає, що з приходом Бєлоусова на посаду міністра оборони РФ в травні 2024 року злочинні справи проти керівництва Міністерства оборони Росії стали частішими, оскільки Бєлоусов проголосив боротьбу з корупцією і проблемами неефективного управління, які накопичилися за часів попереднього міністра Шойгу.

«Зв'язки Путілова з Шойгу поки що залишаються невідомими, але його арешт вказує на те, що Бєлоусов намагається розправитися з корумпованими та неефективними посадовцями, які відповідають за утримання російських військових активів, зокрема, бронетехніки».

Нагадаємо, що наприкінці серпня в Росії за підозрою в шахрайстві було заарештовано колишнього заступника міністра оборони Павла Попова, якому загрожує до 10 років ув'язнення. Син Попова, Роман, два роки займався продажем військової форми та амуніції через Інтернет.

Раніше повідомлялося, що у Росії було заарештовано колишнього заступника міністра оборони Дмитра Булгакова через корупційні схеми.

Також у квітні цього року у справі про корупцію було заарештовано заступника міністра оборони Тимура Іванова. Басманний суд Москви направив Іванова у СІЗО під великий розмір. Іванов залишився під арештом до 23 червня. Також заарештували іншого фігуранта справи Сергія Бородіна.

Читайте також