У Росії запущено реєстр електронних повісток: їх розсилатимуть під час осіннього призову

Російські електронні повістки для осіннього призову
Російські електронні повістки для осіннього призову

У Росії стартував сайт для реєстрації електронних повісток для військовозобов'язаних, який ще перебуває в тестовому режимі. Цю інформацію передають ЗМІ.

Починаючи з листопада на цьому сайті будуть розміщуватися повістки до армії, а також повідомлення про обмеження у правах ухилянтів, прийняті органами влади. Закон, що передбачає використання електронних повісток, було прийнято весною 2023 року. Президент Путін наказав їх впровадити з переміщенням на осінній призов 2024 року.

Розсилка електронних повісток розпочнеться 1 листопада. Власники підтверджених облікових записів на Держпослугах зможуть отримати інформацію про свій призов. Повістка буде вважатися врученою через 7 днів після її розміщення в електронному реєстрі. Тепер військкоматам не потрібно отримувати власноручний підпис призовника про його ознайомлення з рішенням призовної комісії, як це було раніше.

Улітку минулого року громадянам, які мають бути призвані до військової служби, заборонено виїжджати з Росії після розміщення порядку денного в реєстрі. Закони, що були прийняті після російського вторгнення в Україну, забороняють ухилянтам керувати автомобілем, реєструвати на себе транспорт і нерухомість, отримувати кредити та реєструвати малий бізнес.

В Росії також зросте максимальний призовний вік – з 27 до 30 років. Часто в Держдумі громадські діячі публічно пропонують збільшити термін служби в армії з одного до двох років. У липні уряд повідомив про найбільшу кількість призовників за останні 8 років.

Раніше повідомлялося, що через активний наступ ЗСУ в Курській області РФ стало очевидним, що Росії не вистачає військових на третій рік повномасштабної війни. Кремль, який намагається цьому уникнути, може оголосити загальну мобілізацію.

Відомо, що російський президент Володимир Путін підвищив виплати росіянам і іноземцям, які укладуть контракт з міноборони РФ для участі у війні проти України. Виплати зростуть до 400 тис. рублів.

Крім того, кількість осіб, які уклали контракти на службу в російській армії, зросла більш ніж ушестеро. Про це повідомляє видання з посиланням на дані з федерального бюджету.

Також Російська Федерація планувала залучити у збройні сили більше контрактників, щоб принаймні на деякий час уникнути масової мобілізації. Така мобілізація може підірвати підтримку війни серед населення.

Читайте також