У Сектор Гази направили нові війська

Уночі 30 жовтня, влада Ізраїлю вислала додаткові війська для проведення наземної операції в Секторі Гази. Цю інформацію повідомив речник армії Ізраїлю, контрадмірал Даніель Хагарі, за даними CNN.

Хагарі сказав: "До сектора були вислані додаткові сили. Наша діяльність там посилюється".

Під час останніх боїв, десятки бойовиків ХАМАСу були знищені. Ізраїльські сухопутні війська продовжують продвиження до позицій ворога.

Речник армії пояснив один з тактичних маневрів ЦАХАЛу. Він сказав: "Ми проводимо розширену наземну операцію. Наші наземні сили, танки, піхота та бронетехніка рухаються до терористів, які займають позиції та намагаються атакувати нас. Потім ми воницюємо по них з повітря".

Ізраїльські військові підтвердили ліквідацію кількох командирів ХАМАСу, зокрема, Мухаммеда Сафаді, керівника військово-морських сил ХАМАСу в центральній Газі, Мумена Хіджазі, керівника групи протитанкових керованих ракет, а також Мухаммада Авдаллу, старшого оперативника ХАМАСу, що бере участь у виробництві зброї.

В Ізраїлі офіційно оголосили війну. Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав запровадження пункту 40 Алеф. Це відбувається вперше з 1973 року, повідомляє державна радіостанція Ізраїлю Kan. Пункт 40 Алеф надає повну свободу дій військовим, однак вони повинні звітувати політичному керівництву країни.

7 жовтня, бойовики ХАМАСу влаштували масований ракетний обстріл по Ізраїлю. Крім цього, вони розпочали наземне вторгнення на ізраїльську територію. Вони захопили території, вбивали людей та брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомляло про 100 викрадених ізраїльтян бойовиками.

У перший день війни, до території Ізраїлю з Сектору Гази проникли приблизно 1 тисяча бойовиків ХАМАСу. Вони використали багато "дірок", створених у прикордонному паркані безпеки, за даними ЦАХАЛу.

Від серпня, Іран спільно з ХАМАСом готував комбінований план вторгнення в Ізраїль. Представники служби безпеки Ірану допомагали ХАМАСу спланувати атаку та дозволили їм атакувати під час зустрічі в Бейруті минулого понеділка.