У школах України готуватимуть до військової служби всіх учнів незалежно від статі

Учні у школі займаються військовою підготовкою
Учні у школі займаються військовою підготовкою

Уроки "Захист України" для учнів 10-11 класів будуть проводитися у групах, незалежно від статі учнів

Міністерство освіти та науки України внесло значні зміни до викладання предмету "Захист України" для учнів 10-11 класів. Тепер учні будуть розподілятися на групи по 8-15 осіб, незалежно від статі.

Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Ця зміна є частиною більш широкої ініціативи щодо модернізації підготовки молоді до можливої ​​військової служби, яка відповідає новому закону, прийнятому Верховною Радою.

Нова програма, яка буде реалізовуватися протягом 2024-2026 років, має на меті зміцнити практичний аспект навчання та сформувати у учнів основні навички самозахисту та оборонної свідомості. Вона складається з 10 модулів, включаючи широкий спектр сучасних військових і цивільних навичок, наприклад медичну допомогу, управління безпілотниками, тактичну медицину та радіозв'язок.

У навчальних закладах готуватимуть до військової служби як хлопців, так і дівчат.

Школи в Україні

Важливою новістю є зміна розкладу уроків з традиційних 45-хвилинних уроків, що щотижня, на інтенсивні одноденні заняття щомісяця. Для здійснення цього підходу створюються спеціальні навчальні центри, які об'єднують учнів з різних шкіл. Це дозволить більш ефективно організувати практичні заняття та забезпечити доступ до сучасного обладнання для всіх учнів.

Міністерство освіти та науки наголошує, що ці зміни спрямовані на підвищення якості та ефективності навчання, а також адаптацію освітнього процесу до реалій воєнного часу. Планується, що з 2027 року оновлена ​​програма "Захист України" стане основою для профільного вивчення, де учні зможуть вибирати окремі модулі для поглибленого вивчення.

Читайте також