У Софіївському соборі відбулася молитва за Україну (фото, відео)

Молитва у Софіївському соборі за Україну
Молитва у Софіївському соборі за Україну

У День Незалежності України Президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська прийняли участь в урочистому молитовному заході під назвою "Молитва за Україну". Про це повідомляє Офіс президента.

Представники різних церков і релігійних організацій виголосили спільну молитву за Україну. Серед них були предстоятель Православної церкви України Епіфаній, глава Української греко-католицької церкви Святослав, керівник Київсько-Житомирської єпархії Римсько-католицької церкви в Україні Віталій, старший єпископ Української церкви християн віри євангельської Анатолій Козачок, президент Українського Біблійного товариства Григорій Комендант, головний рабин Києва та України Яків Дов Блайх, муфтій Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим Айдер Рустемов та голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк.

Молитву проголосили за Україну і за воїнів, які її захищають. Учасники також привітали з 33-ю річницею незалежності України і побажали перемоги над ворогом.

Президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська також поклали квіти до Стіни пам'яті полеглих за Україну на Михайлівській площі у Києві.

Зазначимо, що сьогодні, 24 серпня, Україна вперше випустила нову вітчизняну ракету-дрон під назвою "Паляниця".

Читайте також