У Шольца оцінили обмін ув'язненими з РФ та заявили, що з Путіним "можна вести переговори"

Освобождение украинских узников - шаг к переговорам
Освобождение украинских узников - шаг к переговорам

Лідер СДПН Німеччини Саскія Ескен: "Можна вести переговори з Росією"

Саскія Ескен, лідер Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), прокоментувала нещодавній обмін ув'язненими між Росією, Німеччиною та США. На її думку, ця подія демонструє, що з Росією, незважаючи на її статус країни-агресора, "можна вести переговори".

Про це вона сказала в інтерв'ю телеканалу NTV, пише ASPI.

Це великий успіх дипломатії, який тепер став можливим звільнити багатьох німецьких та інших західноєвропейських та західних громадян із в'язниць у Росії", - заявила Ескен.

Політик визнала, що рішення про звільнення російського кілера Вадима Красікова "було непростим", але, на її думку, воно дозволило "забезпечити свободу та безпеку для багатьох людей".

У будь-якому разі угода показує, що можна вести переговори, розпочинати переговори з російською державою, навіть з російським агресором, з питань, де він теж має свої інтереси", - зазначила вона.

Лідер СДПН переконана, що кінцевою метою є досягнення миру, і для цього необхідно створити умови, за яких Росія "буде готова розмовляти".

Нагадаємо, 1 серпня президент США Джо Байден виступив  із заявою про звільнення американських громадян, затриманих у Росії.

Читайте також