У справі ДТП з вини посадовця БЕБ Ткачука слідчі хочуть вилучити усю медичну документацію жінки, що залишилася без ніг

Медична документація жінки без ніг
Медична документація жінки без ніг

У липні цього року керівник детективного підрозділу БЕБ Олександр Ткачук, їдучи на автомобілі Toyota, потрапив у ДТП, в результаті якого жінка втратила обидві ноги. Незважаючи на це, Ткачук не став підозрюваним, не був відсторонений від посади та не було обрано запобіжний захід. Замість цього, суд ухвалив рішення про вилучення медичних документів у потерпілої.

«Надати дозвіл слідчому Другого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві Особа_3 , на тимчасовий доступ, з можливістю вилучення оригіналів медичної документації, в тому числі медичних карт стаціонарного хворого, рентген знімків, результатів МРТ, СКТ та інших досліджень на ім'я: Особа_6 , Інформація_2, які знаходяться у КНП «Інформація_5», що розташована за адресою: адреса_2»».

Також, якщо жінка відмовиться передати слідчому оригінали своїх медичних документів, суд дозволив провести обшуки.

«У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів».

Варто зазначити, що для отримання жінкою статусу інваліда внаслідок ДТП, їй потрібні оригінали медичних документів, таких як амбулаторна медична карта, форма 088/с та довідки від різних спеціалістів, які підтверджують стан її здоров'я.

Нагадаємо, що 17 липня 2024 року Олександр Ткачук за кермом незареєстрованого автомобіля Toyota Camry врізався у нерухомий Dodge та жінку Кристіну Безрук, чим спричинив їй серйозну травму - втрату нижніх кінцівок.

Читайте також