У США готують до страти чоловіка за злочин, який експерти вважають неможливим

Самоволять чоловіка в США
Самоволять чоловіка в США

У штаті Техас засудили людину до страти за злочин, який багато медичних експертів вважають неможливим. Роберт Роберсон має померти від смертельної ін'єкції. Вирок був винесений у зв'язку із смертю його дочки, яка впала з ліжка і померла.

Лікарі, які проводили розтин, виявили на тілі дитини травми, які, на їхню думку, мали насильницьке походження. Вони припускали, що причиною смерті може бути синдром дитячого струсу. Однак адвокати заявили, що цей синдром під сумнівом, і багато експертів підписали звернення про скасування страти. Вони вважають, що такий злочин неможливо вчинити.

Вирок ще можуть відкласти або скасувати, якщо губернатор Штатів задовольнить прохання юристів або втрутиться Верховний суд. Адвокати намагаються захистити свого підзахисного і довести його невинуватість. Проте, наразі всі їхні спроби були безуспішні.

Нещодавно в США вже відбулася друга смертна кара із застосуванням азоту, що стала предметом критики ООН та ЄС. Вони проти таких страт виступають, вважаючи їх неприпустимими.

Читайте також