У США пояснили, як країни G7 можуть підтримати Україну

У США пояснили, як країни G7 можуть підтримати Україну

Країни G7 можуть підтримати Україну мільярдними кредитами

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що країни G7 можуть надати мільярдні кредити для підтримки військових зусиль України, пов'язаних із замороженими російськими активами.

Вона наголосила, що сподівається на "єдиний фронт" у цьому питанні перед ключовою зустріччю міністрів фінансів в Італії. Єллен стрімко працює над згодою щодо використання відсотків заморожених російських активів для фінансування військових зусиль України. Ця сума може сягати до 50 млрд доларів, але надати її можуть лише у формі позик.

"Я думаю, що така можливість є. Я вважаю, що для G7 важливо працювати разом, щоб продемонструвати єдиний фронт і показати, що ми можемо генерувати значні ресурси для підтримки України протягом наступних кількох років",
сказала Джанет Єллен.

Головний фінансист США спочатку пропонувала повну конфіскацію російських коштів, але отримала спротив з боку чиновників ЄС. Вони стверджували, що така дія може становити загрозу для євро.

Єллен також зазначила, що США підтримують Україну, але сподіваються, що Конгрес при необхідності ухвалить пакети допомоги.

"Україна має значні потреби, і можливість мобілізувати значні ресурси для допомоги їй є важливою. Це один із способів зробити це",
додала вона.

За словами міністерки, російські активи не приносять відсотків, але можуть приносити прибуток для Euroclear, тому їх можна було б передати Україні, а отриманий дохід окупився б за кілька років.

Джерело: Суспільне

Читайте також: