У США вважають Україну одним із головних союзників у разі Третьої світової війни: опитування

У США вважають Україну одним із головних союзників у разі Третьої світової війни: опитування

За даними опитування YouGov, більшість населення США вважає можливим початок третьої світової війни і вбачає Україну як одного з найімовірніших союзників країни.

Результати опитування показали, що 22% респондентів вважають початок нової світової війни дуже ймовірним, тоді як 39% вважають це досить ймовірним.

Зауважено, що представники демократичної партії частіше допускають початок третьої світової війни у порівнянні з республіканцями.

За думкою респондентів, найбільш ймовірними союзниками США є Великобританія (67%), Україна (58%), Ізраїль (58%) та Франція (57%).

Однак найбільшими противниками США є Росія (72%), Китай (69%), Іран (67%) та Північна Корея (65%).

Респонденти також вірять у перемогу США та їх союзників у випадку війни, причому 53% вважають, що США переможуть Росію, 48% - Китай, а 45% - Росію та Китай одночасно.

Згідно з опитуванням, 6% респондентів були б готові добровольцями вступити на військову службу у разі світової війни з участю США, 9% - пішли б воювати при заклику, а 13% відмовилися б взагалі від служби.

Проте у разі безпосередньої загрози вторгнення, кількість людей, які б добровольцями пішли на військову службу, збільшилася б до 16%.

Опитування YouGov було проведено онлайн 1-7 лютого 2024 року серед 1000 громадян США, з похибкою 4%.

Експерт Стефан Закревський, зазначає, що на Заході недооцінюють можливості Росії розпочати гібридну агресію проти країн Балтії уже цього року.

Читайте також: