У США зафіксовано перший випадок смерті від рідкісної хвороби

Оголошено про перший випадок смерті від "аляскинської віспи"

Департамент охорони здоров'я Аляски офіційно повідомив про смерть першого пацієнта, який заразився вірусом Alaskapox, також відомим як "аляскинська віспа". Про це повідомляє видання Alaska Public Media. Цей випадок має історичне значення для медицини, оскільки раніше такого роду хвороби не відомо.

Зазначається, що у померлого пацієнта були проблеми з імунітетом, ослабленим після лікування онкологічного захворювання. Вважається, що це стало причиною зараження вірусом.

Лікарі зазначають, що чоловік проживав у лісовій зоні та контактував з бездомною кішкою, яка його дряпала. Але результати тесту на цьому тварини виявилися негативними.

Епідеміолог Джулія Роджерс стверджує, що мешканцям Аляски не варто панікувати, оскільки Alaskapox вважається рідкісним захворюванням. Він пояснює, що подібні віруси циркулюють у тварин, і лише випадково передаються людям.

Цей вірус вперше був виявлений у штаті Аляска в 2015 році. Його симптоми схожі на звичайну віспу. Поки що було зафіксовано шість випадків зараження у жителів міста Фербенкс.

Міністр оборони США Ллойд Остін знову перебуває у лікарні і на час госпіталізації передав свої повноваження заступнику Кетлін Хікс.