У світі зафіксовано першу смерть людини від нового штаму пташиного грипу

У світі зафіксовано першу смерть людини від нового штаму пташиного грипу

Перша у світі смерть людини, спричинена штамом пташиного грипу H5N2, зафіксована у Мексиці. Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ). Жертва, 59-річний чоловік, не контактував з птицями чи тваринами до виявлення у нього пташиного грипу.

Чоловік був хворий на інші хвороби і був прикутий до ліжка протягом трьох тижнів. Симптоми пташиного грипу виявилися 17 квітня, після чого він швидко погіршився і 24 квітня був госпіталізований. Того ж дня він помер. Пізніше вдалося підтвердити, що це був штам H5N2.

Міністерство охорони здоров'я Мексики заявило, що чоловік мав хронічні хвороби нирок та діабет типу 2. Цей випадок став першим лабораторно підтвердженим випадком зараження людини цим штамом пташиного грипу.

ВООЗ вважає, що ризик зараження вірусом пташиного грипу для людини зараз є низьким.

Україна також в боротьбі зі спалахом іншої хвороби - Covid-19. За останній тиждень 190 українців з ускладненнями від коронавірусу були госпіталізовані, серед них 18 дітей. В Україні виявлено 36 різних типів коронавірусу.

Поміж тим, в Гондурасі оголошено надзвичайний стан через зростання випадків лихоманки Денге, гострої інфекційної хвороби, що передається через вкус комарів. Причиною епідемії стали наслідки явища Ель-Ніньо та зміни клімату, які створили сприятливі умови для розмноження комарів і поширення вірусу.

Читайте також: