У світі зареєстровано перші смерті від лихоманки Оропуш: які симптоми

Пацієнт з лихоманкою Оропуш
Пацієнт з лихоманкою Оропуш

Перші випадки смерті від лихоманки Оропуш зареєстровано в Бразилії

Дві молоді жінки, які жили в штаті Баїя, стали першими жертвами нового захворювання - лихоманки Оропуш. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я Бразилії. До цього часу у світі не було документованих випадків смерті від цього хвороби. За даними міністерства, у хворих були ознаки і симптоми, схожі на важку форму лихоманки денге.

Дві молоді жінки віком 21 та 24 роки стали жертвами цієї хвороби. Потерпілі не були вагітні та не мали інших супутніх захворювань. У них були спостережені симптоми, такі як лихоманка, головний біль, м'язовий біль, нудота, блювота, діарея, біль у нижніх кінцівках. Також з'явилися серйозні ознаки, такі як плями на тілі, носові кровотечі, сонливість і вагінальна кровотеча. Влада Бразилії також розслідує ще один випадок смерті від лихоманки Оропуш, а також можливі випадки передачі інфекції від матері до дитини.

У цьому році в Бразилії вже зареєстровано 7236 випадків лихоманки Оропуш, що на 766,6% більше, ніж у 2023 році. Раніше в Індії було зафіксовано 50 випадків захворювання на вірус Чандіпура, який особливо небезпечний для дітей.

Читайте також