У ТЦК розповіли, як масштабні рейди вплинули на мобілізацію

Молоді люди вповільнюють рух транспорту
Молоді люди вповільнюють рух транспорту

У результатах масштабних рейдів ТЦК бачать "користь"

В ефірі телемарафону офіцерка сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського ТЦК Лариса Козак повідомила про "користь" масштабних рейдів. За її словами, ці рейди у публічних місцях сприяють збільшенню кількості добровільних візитів до територіальних центрів комплектування.

За даними Козак, ця ініціатива також покращує свідомість громадян, хоча деякі порушники все ще уникають контактів з ТЦК. "Можу зазначити, що явка збільшилася. Більше того, можливо, це якимось чином сприяло підвищенню свідомості наших громадян і люди знову почали прибувати добровільно чи за повістками", - розповіла вона.

Однак, багато порушників продовжують уникати прямого контакту з ТЦК, тому примусові заходи оповіщення потрібно продовжувати. "Якщо ми подивимося на ефективність цих заходів, то мені невідомі випадки щодо громадян, які мали в наявності актуальні військово-облікові документи і щоб вони підлягали будь-яким затриманням чи доставці до ТЦК. Якщо ми звернемося до нормативно-правової бази, є дуже багато механізмів спонукати громадянина самостійно відвідати ТЦК", - наголосила Козак.

Крім того, вона підкреслила, що робота ТЦК проводиться у правовому полі відповідно до нормативно-правових актів, які дозволяють проводити такі заходи щодо оповіщення.

Нагадаємо, несплата штрафу від ТЦК загрожує українцям списанням коштів із рахунків та арештом майна.

Читайте також