У Telegram з'явився інструмент, який блокуватиме пошук «замовлень» паліями автівок

інструмент блокування пошуку замовлень паліями автівок
інструмент блокування пошуку замовлень паліями автівок

Чатбот UA AntiSpam Bot у Телеграмі отримав нову функцію - автоматичне видалення коментарів з пропозиціями про підпали автівок ЗСУ на замовлення російських кураторів. Це призначено для боротьби зі зростаючою кількістю таких повідомлень. Про це повідомили у компанії Master of Code Global.

Адміністратори телеграм-каналів та груп тепер можуть скористатися новою функцією UA AntiSpam Bot, яка за замовчуванням видалятиме коментарі з пропозиціями про підпали автівок ЗСУ.

"Ми постійно бачимо новини про те, що українці підпалюють автівки ЗСУ на замовлення російських кураторів з ФСБ. Ці люди обіцяють грошову винагороду. Нацполіція та СБУ у цьому році затримали вже понад 70 осіб. Багато з них були рекрутовані через Telegram. Наша функція призначена для боротьби з цим явищем", - розповів Дмитро Вакуленко, інженер, автор ідеї та розробник UA AntiSpam Bot.

UA AntiSpam Bot вже встановили в понад 5700 українських телеграм-груп і каналів.

Інші функції UA AntiSpam Bot:

  • блокування шкідливих коментарів, що загрожують здоров'ю громадян і військовослужбовців;
  • блокування шахрайських коментарів і прохань про допомогу;
  • блокування коментарів з відвертим змістом та дорослим контентом;
  • блокування коментарів російською мовою.

Нагадуємо, що у Рівному було затримано 22-річного жителя, який підпалював автомобілі військовослужбовців за "пропозицією" у російському чат-боті. Поліція викрила його. 2 липня зловмисник підпалив автомобіль Nissan Almera, що належав військовослужбовцю, і одразу на те звітував, надіславши фото відповідного злочину.

Попередньо повідомлялося, що поліція зафіксувала понад 200 випадків підпалів автомобілів військовослужбовців, близько чверті з яких зробили неповнолітні. За словами голови Національної поліції, ці підпали - результат діяльності російських спецслужб, зокрема ФСБ РФ.

Читайте також