У Тернополі військовий помер на дев’ятий день після мобілізації: у ТЦК назвали причину

У Тернополі загинув призваний військовий

В місті Тернопіль помер військовослужбовець через дев'ять днів після призову. Про це повідомив міський голова Сергій Надал. За його словами, Миколу Ірзайкіна призвали 1 лютого, що викликало бурхливі реакції у мережі. В обласному центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на цю ситуацію.

«Щодо інформації, яка поширюється у місцевих ЗМІ про передчасну смерть військовослужбовця Миколи Ірзайкіна. Солдат Ірзайкін був призваний на військову службу за мобілізацією 01 лютого 2024 року Тернопільським ОМТЦК СП та направлений в навчальний центр, для проходження навчання на посаді курсанта навчального взводу відповідної військової частини. Проте, 09 лютого 2024 року на імʼя начальника Тернопільського ОМТЦК СП від командування військової частини надійшло повідомлення про смерть солдата Миколи Ірзайкіна внаслідок гострої легенево-серцевої недостатності, про що було сповіщено родину військовослужбовця. Нагадуємо, що усі призвані до лав ЗСУ військовослужбовці направляються до навчальних центрів для проходження двомісячного курсу базової військової підготовки, після чого, проходять курс за своєю спеціальністю», - йдеться у повідомленні ТЦК.

Відомо, що Микола Ірзайкін працював штампувальником у ТОВ "Шредер".

Колектив ТОВ "Шредер" висловив співчуття родині загиблого військового. Микола Ірзайкін також брав участь у благодійному проєкті "Жовтий фартух", роздавав безкоштовні обіди.

Міфи щодо мобілізації в Україні

Речник ТЦК майор Роман Істомін розвінчав міфи, що пов'язані з мобілізацією в Україні.

Читайте також:

  • Закон про мобілізацію. Друга версія краще?
  • Новий законопроєкт про мобілізацію і право на освіту: чи є порушення? Коментар юриста
  • Хто ловитиме військовозобов'язаних за кордоном? Юристи розтлумачили нові правила
  • Батіг чи пряник? Як заманити українців з Європи додому