У Ванкувері блискавка вдарила у літак під час злету: на борту перебувало 500 людей (відео)

У Канаді стався випадок, коли блискавка вдарила по літаку Boeing 777-300, який злітав з аеропорту Ванкувера до Лондону. На борту літака перебувало 500 пасажирів. Про це повідомляє канадський портал City News Everywere.

Відео інциденту опублікував 19-річний пілот-початківець Ітан Вест. Він розповів, що прийшов на аеропорт Ванкувера, щоб побачити зліт літака Boeing 777.

Я побачив, як злітає літак 777-300, який летів до лондонського Хітроу. 777 - один з моїх улюблених літаків і, на думку багатьох, найбільший двомоторний літак. Я вирішив зняти це на відео, бо цей момент був дуже гучний.

Відео показує, як блискавка вдарила по літаку під час злітання. Після цього літак без проблем продовжив свій політ.

Вест зауважив, що літак вдалося вчасно приземлити в аеропорту Хітроу в Лондоні. Після цього літак був перевірений, і виявлено жодних пошкоджень. Згідно з даними Національної метеорологічної служби США, блискавка влучає в пасажирські літаки один-два рази на рік.

Зазначимо, що літаку Boeing 777-300 довелося подолати відстань близько 7 500 км від Ванкувера до Лондона. Польот тривав близько дев'яти годин.

Раніше повідомлялося, що в Бельгії літак врізався в автомобіль і загорівся. Під час приземлення літак врізався в автомобіль, що стояв біля шосе. Обидва транспортні засоби швидко загорілись.