У військовій частині в окупованому Луганську масово зникають чоловіки

Чоловіки зникають у військовій частині
Чоловіки зникають у військовій частині

У ворожій військовій частині, розташованій в тимчасово окупованому Луганську, чоловіки масово зникають через кілька днів після прибуття. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

“Ідеться про ‘123-ю окрему гвардійську мотострілецьку ордена доблесті бригаду імені героя радянського союзу климента ворошилова’, яку раніше іменували ‘2-ю бригадою народної міліції лнр’, – написав він у своєму телеграм-каналі.

За його словами, зв’язок з новобранцями втрачається в середньому за дві-три доби, тобто після першого бойового завдання.

Членам родини зниклих не надають ніякої інформації. Багато хто навіть не отримав повідомлення про загибель чи зникнення безвісти російських бойовиків.

Нагадаємо, наприкінці вересня Артем Лисогор повідомляв, що росіяни планують створити народні дружини у так званій ‘ЛНР’. Вони посилюватимуть повний контроль російської влади над населенням.

До слова, на тимчасово окупованих територіях України загарбники посилили фільтраційні заходи серед підлітків, видаючи це як запобігання злочинності.

Крім того, російська окупаційна влада продовжує активну кампанію з вербування молоді на тимчасово окупованих територіях України. За даними Центру національного спротиву, окупанти створюють мережі різноманітних ‘патріотичних’ організацій, наприклад ‘Молода гвардія’, використовуючи їх для військової підготовки підлітків.

Читайте також