У Вінниці нагородили юних художників – учасників та переможців конкурсу «Відомі вінничани: від минулого до сучасності»

Нагороджені юні художники Вінниці конкурсу
Нагороджені юні художники Вінниці конкурсу

У Вінниці учні мистецьких шкіл отримали відзнаки за участь у дитячо-юнацькому конкурсі "Відомі вінничани: від минулого до сучасності". Конкурс був проведений з нагоди Дня художника та мав на меті національно-патріотичне виховання. Учасники мали зобразити видатних особистостей, пов'язаних з Вінницею. У конкурсі було представлено 37 робіт і всі вони були оцінені журі. Також були нагороджені найкращі митці громади.

Організатори конкурсу зазначили, що його головне завдання - показати, що національний спадок живе у свідомості українців. Присутні на церемонії вшанували пам'ять тих, хто заплатив високу ціну за незалежність та міг творити та займатись улюбленою справою у сучасній Україні.

Заступниця директора департаменту культури Вінницької міської ради Ганна Ковальчук зазначила, що художній конкурс до Дня Вінниці має довгу історію і що цього року було рішено змінити тематику та звернути увагу на видатних людей, що зробили внесок у розвиток міста та країни в цілому. Також було відзначено День художника та нагородили учасників конкурсу.

Кожна робота конкурсантів відображала їх бачення історичного надбання та його впливу на сьогодення. У їхніх творах були зображені Михайло Коцюбинський, Василь Стус, Микола Садовський, Микола Пирогов, Натан Альтман, Микола Леонтович.

На церемонії було відзначено 33 учасників конкурсу. Найкращі роботи отримали такі нагороди: 3 місце - Поліна Кравець, 2 місце - Владислав Нікульшин, 1 місце - Яна Постемська, а Гран-прі отримала Елеонора Фоменко.

Також було відзначено працівників мистецьких шкіл, які внесли великий внесок у розвиток мистецтва. Отримали відзнаки: Сергій Бартко, Андрій Гнед, Світлана Жукова, Вікторія Литвак, Ірина Прокопчук, Олександр Никитюк.

Найкращі роботи можна переглянути на виставці, яка триватиме до 18 жовтня в холі Вінницької міської ради.

Читайте також