У Вінниці поліція та СБУ припинили діяльність інтернет-наркодилерів

Поліція та СБУ припинили діяльність наркодилерів
Поліція та СБУ припинили діяльність наркодилерів

Поліція та Служба безпеки припинили роботу ще одного каналу збуту наркотиків. За даними поліції, злочинці щомісяця продавали до 7 кг канабісу в обласному центрі, отримуючи дохід в розмірі 600 тис. грн. Вони використовували чат-бот для комунікації з клієнтами і розповсюджували наркотичні засоби через "закладки". Гроші отримували за допомогою криптогаманців і виводили їх через різні біржі.

У цій схемі брав участь 26-річний житель Вінниці. Він залучив спільників у віці від 24 до 39 років: адміністраторів інтернет-ресурсів, операторів, які приймали замовлення, фасувальників, осіб, які ставили "закладки", надавали координати схованок та інші послуги.

Також у злочинній групі був спостерігач, який повідомляв про небезпеку, якщо це було необхідно. Щоб ухилятися від підозр, вони використовували банківські картки, які купували у різних людей.

Було задіяно майже 100 правоохоронців для проведення спецоперації впродовж одного дня для зупинки діяльності наркоторговців.

У результаті 17 обшуків поліція вилучила канабіс, готовий для збуту, суму в розмірі близько 124 000 грн., електронні ваги, мобільні телефони, ноутбук, блокноти з записами, пакувальні матеріали, банківські картки, автомобіль Infiniti та інші докази.

Загальна вартість вилучених наркотиків за цінами чорного ринку оцінюється в понад мільйон гривень.

Підозрюваним у організації злочину та трьом його спільникам була повідомлена про підозру. Зараз проводиться перевірка причетності інших осіб до цього злочину.

Ведеться розслідування кримінального провадження за статтею Українського кримінального кодексу, яка передбачає покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Співробітники різних служб, включаючи слідче управління та підрозділи боротьби з наркозлочинністю, брали участь у документуванні злочинної діяльності цієї групи. Силову підтримку надавали спецпідрозділи «КОРД» та УСБУ у Вінницькій області. Прокурори Вінницької області відповідають за процесуальне керівництво.

Читайте також