У Вінниці розпочався чемпіонат України зі швидких і блискавичних шахів серед клубних команд

Чемпіонат України зі шахів
Чемпіонат України зі шахів

Чемпіонат України з шахів відбувається у Вінниці

У Вінниці стартував чемпіонат України зі швидких і блискавичних шахів серед клубних команд. Змагання зберуть представників 23 команд з різних регіонів країни. Захід проходить на базі Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6.

“Для нашого міста велика честь проводити це престижне змагання, і ми пишаємося тим, що Вінниця стала місцем, де найкращі шахові таланти з усієї країни зможуть проявити свої здібності”, - заявили організатори події.

Голова суддівської колегії Олег Товчига підкреслив, що на змаганнях беруть участь команди з різних регіонів України. Серед них - сильні колективи з Києва, Львова та Дніпра, які є провідними шаховими центрами в країні. Також до змагань приєдналися амбітні команди з Івано-Франківська, Одеси, Чернівців, Харківської області, а також команди з Вінниці. Зокрема, слід відзначити жіночу збірну команду "Красуні", яка складається з талановитих шахісток з різних регіонів України.

"Боротьба обіцяє бути напруженою та непередбачуваною, оскільки, попри присутність рейтинг-фаворитів, кожна команда має власні амбіції та прагнення до перемоги. Приємно відзначити, що в цьому чемпіонаті беруть участь багато сильних гравців та гравчинь, зокрема гросмейстерів і майстрів. Також радує, що серед учасників чимало молодих спортсменів, які мріють стати майбутніми гросмейстерами та підкорювати нові шахові вершини", - зазначила головна спеціалістка комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Інна Заграй.

Організатори зробили все можливе, щоб забезпечити комфортні умови для учасників та зробити чемпіонат незабутнім для всіх спортсменів, тренерів і гостей. Змагання триватимуть до 6 жовтня.

Читайте також