У ВМС оцінили стан Чорноморського флоту РФ та застосування "Калібрів" для обстрілів України

Росіяни розосереджують свій корабельно-катерний склад

У Військово-морських силах повідомили про розосередження кораблів і катерів російського флоту в Чорному морі. Це свідчить про те, що Росія розуміє небезпеку, але не може покинути акваторію повністю. Про це повідомив речник ВМСУ, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук.

Агресор прекрасно розуміє ситуацію. Тому вживає відповідні заходи, такі як розосередження корабельно-катерного складу, зміна пунктів базування, періодична передислокація кораблів між пунктами базування, насамперед Новоросійськ, Сочі, Туапсе. Проте намагаються зайвий раз не виходити в море.

Ракетонесущих кораблів у морі майже немає

За словами Плетенчука, вчора в морі було всього лише два кораблі. Російський флот намагається виконувати свої завдання у своїх прибережних водах, зокрема в Керченській протоці, яка зараз закрита для судноплавства. Це територіальні води України, тому українська сторона має повне право закривати доступ Росії.

Росія не може легко замінити пошкоджені кораблі

Згідно з інформацією Плетенчука, Росія має проблеми з логістикою в своїй військово-морській базі "Новоросійськ". Там вони не можуть завантажити ракети "Калібр". Російський флот вже втратив третину своїх кораблів і немає можливості легко замінити їх.

Пошкоджені або ліквідовані кораблі Російського Чорноморського флоту досить складно замінити. Більше кораблів означає більше цілей і більші втрати.

Росія намагається зберегти свою військову потужність в Чорному морі, але має проблеми з її підтримкою. Українська сторона продовжує протидіяти і не допускає, щоб російські кораблі виконували повний обсяг своїх завдань.