У ворога закінчуються підготовлені операції на Покровському напрямку — військовий аналітик

Військова операція на Покровському напрямку
Військова операція на Покровському напрямку

Російські окупанти готували наступальну операцію протягом півроку з кінця 2023 року, але їм не вдалося її реалізувати. За словами військового аналітика Олексія Гетьмана, дощі, які скоро розпочнуться, заважатимуть російським військам активно діяти.

"Ось те, що вони [російське військове командування] підготували, воно закінчується. Тут не треба розуміти буквально, що закінчуються люди, снаряди або техніка. Закінчуються підготовлені операції, тому що будь-яка операція, наступальна операція готується, не просто збираючи певну кількість людей, техніки, артилерії, авіації, це взаємодія між родами військ, між підрозділами", — зазначив він.

Гетьман пояснив, що під час підготовки наступальної операції розробляється система логістики та інші деталі. Наприклад, для того, щоб війська могли проводити бойові дії, вони повинні отримати бойове розпорядження, яке попередньо підготовлюється та погоджується з іншими російськими військами, що перебувають на тому ж напрямку.

"Росіяни розуміють, що закінчується те, що вони підготували. Закінчуються сприятливі погодні умови і вони зазнають серйозних втрат. Резерви були залучені", — зазначив аналітик.

За словами Гетьмана, російська армія намагається знайти слабкі місця в українській обороні, проте до Покровська їм не вдалося дійти. Вони проводять маневри з різних напрямків, але поки що це не приносить успіху. Найперспективнішим напрямком для них є Курахівський, де вони намагаються оточити та напівоточити українські війська.

Читайте також