У Запоріжжі неповнолітні акробати цирку зірвались з висоти під час виступу: подробиці

У Запорізькому державному цирку сталася небезпечна ситуація під час виконання гімнастичного номеру. Двоє дітей, 15-річний хлопець і 12-річна дівчинка, впали з триметрової висоти на арену. Обидва отримали травми, але їхнє життя не загрожує. Правоохоронці зараз розслідують цей випадок, але докладніше про причини нещасного випадку невідомо.

Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня проінформувала, що діти свідомі. Дівчинка має струс мозку і скаржиться на головний біль, а хлопчик отримав перелом двох стоп. На щастя, внутрішні органи не постраждали.

У проміжку абзаців вставлена цитата директора лікарні, про їхній стан.

«Діти у свідомості. Перебувають у реанімації, але ми помістили їх туди про всяк випадок. У дівчинки струс мозку. Вона скаржиться на головний біль. У хлопчика перелам двох стоп. Пошкоджень внутрішніх органів немає», – повідомив директор лікарні.

Подробиці щодо причин нещасного випадку поки що невідомі, інформація знаходиться у процесі розслідування. Такі випадки, коли артисти отримують травми під час вистав, відбуваються не лише в Україні. Наприклад, недавно в Угорщині актори випали з балкону під час вистави «Ромео і Джульєтта».

Мінкульт розширило список критично важливих підприємств

Міністерство культури та інформаційної політики додало «Пересувний цирк України» до списку підприємств, які є критично важливими під час мобілізації і забезпечують життєдіяльність населення.

У зв'язку з цим, в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив, що критика та негативні коментарі щодо працівників сфери культури є неповагою до людей, які чесно й відповідально виконують свою роботу. Hа його думку, це примітивна оцінка їхнього значення для суспільства, так само як і значення культури в країні, яка перебуває в стані війни.