У застосунку «Резерв+» з’являться нові функції: Міноборони повідомило деталі

У застосунку «Резерв+» нові функції
У застосунку «Резерв+» нові функції

Користувачі мобільного застосунку "Резерв+" незабаром зможуть перевірити достовірність виписаної повістки та подати заяву на відстрочку через сам застосунок. Крім того, вони зможуть обрати спеціальність у Збройних силах. Про це повідомив керівник управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий під час телемарафону.

За словами Берестового, процес виписання повістки полягає в роздруковці бланку та отриманні підпису і печатки керівника територіального центру комплектування. Далі військовозобов'язаний через сканер QR-коду у застосунку "Резерв+" зможе перевірити легітимність підпису.

"У застосунку буде статус, що все законно і необхідно прибути відповідно до інформації, що вказана в повістці", - пояснив Берестовий.

Також розробляється функціонал, щоб військовозобов'язаний, який має право на відстрочку, міг автоматично подати заяву без відвідування центру комплектування. Це стосується людей, які мають трьох дітей або є опікунами, людей з інвалідністю, студентів, які отримують першу вищу освіту.

"Це робиться для того, щоб не навантажувати систему центра комплектування зайвими чергами і паперовою роботою", - пояснив Берестовий.

Цифровий рекрутинг

Однією з нових функцій, яка з'явиться незабаром, є цифровий рекрутинг. "Ми дамо можливість обирати бажані посади у Збройних силах, всі вони будуть агреговані, можна буде пройти співбесіди і відбір в тому колективі, де ти хочеш служити", - заявив Берестовий.

Нагадаємо, що понад 900 тисяч військовозобов'язаних українців вже заброньовано від мобілізації. Також відповідні зміни до постанови про бронювання від мобілізації прийняв Кабінет міністрів, що дозволяє інтернет-провайдерам та мобільним операторам бронювати до 100% своїх співробітників.

У раніше ухвалених змінах було зазначено, що працівники компаній, які займаються перевезеннями, також можуть бути заброньовані від мобілізації. До бронювання зобов'язалися критично важливі підприємства та ті, що працюють на потреби Сил безпеки й оборони, - їх уже забронювали через "Дію" близько 160 тисяч працівників.

Читайте також