У збитій над Україною північнокорейській ракеті виявлено західні деталі

Збита північнокорейська ракета з західними деталями
Збита північнокорейська ракета з західними деталями

Міністерство закордонних справ України закликає посилити санкції проти Росії та Північної Кореї через виявлення компонентів, вироблених західними компаніями, у ракетах, що постачаються з Росії для атак на Україну. Про це повідомив міністр Андрій Сибіга.

«Обурливо. Нещодавній аналіз північнокорейської ракети KN-23/24, збитої в Україні, показав, що у ній є компоненти з виробництва Заходу», - заявив Сибіга.

За словами міністра, лідери Росії та Північної Кореї все ще мають доступ до компонентів, вироблених на Заході, для виробництва зброї.

Тому Сибіга закликав союзників «рішуче реагувати, посилювати санкції та експортний контроль, і зміцнювати наш повітряний щит».

Раніше повідомлялося, що США хвилюються про можливу присутність тисяч північнокорейських військових на боці Росії, але наразі немає незалежного підтвердження цієї інформації.

Південна Корея також вважає відправлення військ Північною Кореєю українську війну серйозною загрозою для міжнародної безпеки.

Крім того, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів журналу The War Zone, що на сході Росії знаходиться близько 11 тис. північнокорейських піхотинців, які готуються до бойових дій в Україні.

Пізніше міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що не може підтвердити повідомлення про відправку військ з Північної Кореї до Росії перед можливим розгортанням війни в Україні. Він зауважив, що такий крок КНДР буде причиною занепокоєння, якщо виявиться правдою.

Читайте також