У Зеленського з'явилися два конкуренти: українці розповіли, кому довіряють найбільше

Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, найвищу довіру серед політиків має президент Володимир Зеленський, якому довіряють 77% українців. Такий показник є зниженням порівняно з травнем 2022 року, коли підтримку президенту висловлювали 90% громадян. Проте, не довіряє йому 22% опитаних, що в порівнянні з минулим роком є зростанням з 7%. Таким чином, президента відділяє лише 8% від другого за довірою волонтера Сергія Притули.

Сергію Притулі довіряють 69% українців, що менше, ніж у 2022 році, коли цей показник становив 74%. Не довіряють волонтеру 25% громадян. Таким чином, від президента волонтера відділяє лише 8%, що є незначною різницею порівняно з минулим роком.

Один із політиків першого ешелону, Петро Порошенко, єдина особа, якій вдалося збільшити показник довіри до себе протягом останнього року. Наразі йому довіряє третина опитаних, що на 11% більше, ніж у минулому році.

Віталій Кличко, столичний мер, також входить до трійки лідерів за довірою, з показниками 52% та 43% відповідно. Проти минулого року, коли йому довіряли 74% громадян, це є зниженням, абиеться враховувати, що невдовіри збільшилось лише на 25%.

Виконавчий директор КМІС, Антон Грушецький, зазначив, що довіра громадськості до окремих політиків вказує на необхідність для них переосмислення свого майбутнього та розуміння настроїв українського народу. Він також зазначив, що залишається стабільно висока недовіра та запит на нових лідерів у суспільстві.

Незважаючи на провокативні дописи депутатки Мар'яни Безуглої щодо Головнокомандуючого ЗСУ, Валерію Залужному довіряє 88% українців, що свідчить про високу підтримку цього військового.