У ЗСУ дефіцит боєприпасів. Аналітики дали невтішний прогноз

Нестача боєприпасів ставить Україну у трудне положення

За даними Інституту вивчення війни (ISW), нестача боєприпасів може змусити українських захисників робити важкі вибори щодо пріоритетних напрямків на фронті. Україна зіштовхнулася з проблемою браку артилерійських снарядів, так як допомога від США та Європи затримується.

Затримка допомоги може призвести до розриву в шлангу західної підтримки та залишити Україну без необхідної допомоги на невизначений термін.

Пентагон турбується здатністю України підтримувати свої системи ППО та постачання боєприпасів. Відсутність запасів може призвести до падіння здатності України захищати себе і стримувати російську армію, що дозволить окупантам продовжити агресію та підійти ближче до кордонів країн-членів НАТО.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сподівається, що розпочнуться переговори з третіми державами, які законтрактували снаряди в Європі, щоб ЄС міг надіслати Україні більше боєприпасів. Раніше Європейський Союз заявив, що не зможе передати обіцяний мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року.

Критична нестача військової техніки

Українська посол в США Оксана Маркарова повідомила про критичний дефіцит військової техніки, зокрема ракет та перехоплювачів. Незабаром Україна може зіткнутися з великими труднощами у підтримці своїх позицій шляхом обмеження засобів ППО та боєприпасів.