Учені прикріпили камеру до спини морського лева. Яскраве відео

Морський лев плаває з камерою
Морський лев плаває з камерою

Науковці прикріпили камеру до спини морського лева і зняли унікальні підводні кадри його середовища проживання. Це середовище перебуває під загрозою, так само як і самі морські леви. Про це повідомляє 24 техно.

Команда дослідників використала отримані записи, щоб створити карту середовища проживання вимираючих видів неподалік від австралійського узбережжя. Ці записи отримані в результаті камер, прикріплених до спини австралійських морських левів.

У відео і зображеннях знятих зі спини морського лева (Neophoca cinerea), можна побачити шість типів середовищ, які знаходяться на відстані від 5 до 110 метрів від узбережжя. Серед них є рифи з макроводоростей, луги з макроводоростей, голий пісок, губка/пісок, рифи без позвоночних та валуни без позвоночних. Ці біотопи варіюються від підводних лісів водоростей та безплідного піщаного дна до складних спільнот на рифах та валунах, які приховують різноманітних морських мешканців.

«Використання відеозаписів тварин і даних про рух придонних хижаків є дійсно ефективним способом картографування різноманітних придонних біотопів на великих ділянках морського дна», - зазначив провідний автор дослідження Натан Ангелакіс, науковий співробітник Університету Аделаїда і Південноавстралійського інституту досліджень і розробок.

Дослідники відзначають, що ці дані є корисними не тільки для картографування життєво важливих середовищ існування австралійських морських левів, але і для дослідження не вивчених ділянок морського дна взагалі.

Для створення моделей середовища існування були використані майже 89 годин відеоматеріалу. Ці матеріали допомогли створити моделі континентального шельфу Південної Австралії поблизу острова Кенгуру. Моделі показали великі території, де морські леви проживають неподалік від узбережжя. Для створення повного зображення довкілля неподалік узбережжя, були використані океанографічні дані, зібрані за останні 21 рік різними дослідницькими групами.

Читайте також