Удар по Харкову та Запорізька АЕС на межі чергового блекаута. Головне за 4 квітня

Сьогодні, 4 квітня, "Главком" склав добірку новин, щоб ви були в курсі головних подій. Удар по Харкову, Запорізька АЕС на межі чергового блекаута, генсек НАТО назвав потенційні сценарії війни в Україні.

Комітет Ради схвалив законопроєкт щодо контролю за гральним бізнесом

Сьогодні комітет з питань фінансів, податкової та митної політики схвалив законопроєкт N9256-д про організацію та проведення азартних ігор та лотерей. Законопроєкт передбачає ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) та посилення контролю за гральним бізнесом.

Генсек НАТО назвав потенційні сценарії війни в Україні

Глава НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що союзники можуть надати Україні більше допомоги для деокупації територій. В іншому випадку, ситуація в країні може стати ще більш небезпечною. Є два сценарії розвитку подій: у разі надання допомоги, Україна зможе повернути собі більше території, а у протилежному випадку країна може втратити ще більше території і ситуація стане ще більш небезпечною.

Конгресвумен українського походження відмовилася підтримати фінансування України

Конгресвумен українського походження Вікторія Спартз від Республіканської партії США відмовилася підтримати фінансування України на розмір $60 млрд. Вона єдиний представник України у Сенаті США, але ставиться скептично до збільшення допомоги своїй батьківщині.

Запорізька АЕС на межі чергового блекаута

На Запорізькій АЕС відключилася лінія, через яку станція отримувала живлення. Це спричинилося російськими обстрілами. Зовнішня повітряна лінія, через яку АЕС отримувала живлення від української енергосистеми, була відключена. Це спричинило проблеми з живленням для АЕС.

Удар по Харкову

У ніч на 4 квітня російські загарбники випустили 15 безпілотників по території Харківщини, частину з них збили сили ППО. У результаті атаки загинуло чотири людини. Президент Зеленський відмітив, що росіяни використали "шахеди" для виконання цього нападу і назвав цю атаку "підлим і цинічним", так як загинули рятувальники, що прибули на місце влучань.

Армія РФ майже повністю відновилася після величезних втрат в Україні - Держдеп США.
Співзасновник "Кварталу 95" зізнався, що хоче дружби між Україною та РФ.
Розвідка розповіла про наслідки атаки по заводу в Татарстані.
Удар по 128-й бригаді у Запорізькій області: СБУ назвала ймовірну версію.
Кадиров визнав, що довів Чечню до ручки.