Удар по Харкову: влада повідомила про наслідки (оновлено)

Харків: наслідки удару заходу на владу
Харків: наслідки удару заходу на владу

Увечері, 2 жовтня, Харків був атакований російськими окупантами, які випустили керовані авіабомби. Одна з бомб потрапила в п'ятиповерховий житловий будинок, що призвело до руйнувань та пожежі. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Ворог влучив у п'ятиповерховий будинок між третім та четвертим поверхами. Горять щонайменше 10 автомобілів. Рятувальники евакуюють мешканців. Ліквідація пожежі та пошуки людей тривають”, - йдеться в повідомленні.

Наразі на місці події працюють рятувальники, які евакуюють мешканців будинку та гасять пожежу.

За останніми даними, постраждали вісім людей, включаючи трирічну дитину. На щастя, стан усіх постраждалих оцінюється як середній та легкий.

Крім того, ще одна керована авіабомба потрапила в лісову смугу.

Пізніше мер Харкова Ігор Терехов додав, що відбувається евакуація мешканців будинку, в який вразив ворожий КАБ, а також мешканців сусідніх будинків, чиї квартири постраждали від вибуху.

Всім охочим надаються місця у гуртожитках міста. Біля місця обстрілу буде організована точка, де місцеві жителі можуть випити гарячого чаю та перекусити. Кількість постраждалих збільшилась до десяти осіб.

Президент Володимир Зеленський відреагував на атаку Росії по Харкову о 23:55. Він опублікував відео з наслідками.

“Харків, Салтівка, звичайний житловий будинок, яким ударила російська бомба”, - повідомив Зеленський.

Наразі триває рятувальна операція. Проводиться пошук всіх, хто міг постраждати. Відомо, що наразі постраждали 8 людей, ім нададуть необхідну допомогу.

“Щоб такі російські удари припинились, Україна має отримати необхідну і, головне, достатню підтримку від світу та своїх партнерів. Кожен лідер знає, що треба робити. Важливо бути рішучими”, - написав президент.

Наразі триває рятувальна операція. Проводиться пошук всіх, хто міг постраждати. Відомо, що наразі постраждали 8 людей, ім нададуть необхідну допомогу.

Нагадаємо, що росіяни вдарили по багатоповерхівці в Харкові.

Читайте також

У Києві лунають вибухи
сьогодні, 04:01 8 переглянули
У Києві лунають вибухи